Nyhetsbrev 2019

cropped-bil_final_bla-2.pngNyhetsbrev December

December har kommit och december har gått,
Ett nytt decennium vi nu har fått.
Med nya krafter ger vi oss på ännu en termin,
Vilket givetvis ska firas med mycket vin!

Gott nytt decennium på er alla Bilare!! Hoppas alla har haft ett bra jullov och haft en bra start på den nya terminen. Själv har jag precis lämnat in en hemtenta och längtar till välkommen tillbaka-sittningen. Ni har väl inte glömt anmäla er? Sista anmälningsdagen är den 24 januari så anmäl er HÄR! Kommer ni ihåg vad BiL hann med att göra i december? Inte? Då ska jag tala om det för er. 

Utskotten
Idrottsutskottet inledde december starkt med fäktning den 1 december. Bilare lärde sig an garde ordentligt och kan nu överleva i en svärdskamp om tillfället kräver det. BiL’s sexmästeri bjöd på julmys med glögg och pepparkakor för att få upp julandan innan lovet började. Det blev lite lekar och pepparkakshus av alla olika slag skapades.

Kvalité- och Karriärsutskottet hann dra ihop ett plugga med BiL evenemang innan ettornas första salstenta till psykologin som jag är säker på de flesta av dem klarade med flygande färger. 

Det var allt för detta nyhetsbrev hoppas ni haft en bra start på året. Hoppas alla som åker till Val Thorens och åka skidor får en härlig tid där med bra väder och inga olyckor.

Viktiga datum
Sista anmälan till välkommen tillbaka-sittningen: 24 Januari


Nyhetsbrev oktober och november

Oktober har kommit och oktober har gått,
Även november har hunnit bli ett minne blott.
Nu får ni äntligen det som ni så länge väntat på,
Ett nyhetsbrev över vad som hände då.

God december på er alla fina Bil:are! Ja, jag vet att jag är sen ännu en gång, mycket som har hänt och tiden har flugit förbi med raketfart. Ettorna ska när som helst ha sin första salstenta (lycka till det kommer gå jättebra), och många tvåor och treor har redan haft en del tentor avklarade. Tänk att snart är även denna terminen slut, året har verkligen gått fort! Jag vill passa på att påminna alla som sökt kurser till nästa år att den 10/12 kommer antagningsbeskedet med svarskrav! 

Jag tänkte ta och slänga in en gåta här med, som kompensation för det försenade nyhetsbrevet. Svaret finns längst ner!

När du inte vet vad jag är, då finns jag.
När du vet vad jag är då finns jag inte.
Vad är jag?

Utskotten
Idrottsutskottet höll en spökbollsturnering tillsammans med PiL och Kuf. Det var ett roligt evenemang med en hälsosam mängd fusk från alla parter och där BiL återigen visade vem som är Bäst i Lund! Vi gick segrande från striden med en oerhört vacker, om än något liten, pokal som nu vilar i BiL-rummet. Om BiL fortsätter i denna takten kommer vi snart behöva en troféhylla! De har även hunnit med att hålla i ett träningspass på Actic Olympen där BiL svettades för att kompensera för den kommande julmaten! 

Kvalité och karriär utskottet höll i en skriv och studieteknik där både nya och gamla BiLare var välkomna för att lära sig hur man faktiskt bör plugga vilket var uppskattat av många. De har även hunnit ha ett antal plugga med BiL träffar som har varit mycket uppskattade av ettorna – återigen lycka till på tentan ni klarar det! Nu på onsdag blir det en lunchföreläsning som Vision håller i. Den ska handla om hur man får som beteendevetare kan få jobb efter examen. Även om man glömt anmäla sig för att få lunchen, som en själv, borde man ändå gå och ta del av den kunskapen som de delar med sig av!

Sexmästeriutskottet återhämtar sig fortfarande efter den vilda nollningen – samt den väldigt bra tacksittningen. De har ändå hunnit med att hålla i evenemanget BiL till Skanör. Det var en mysig miniresa där många bilare i ett stort gammalt, och enligt mig hemsökt, hus hade det bra. Det spelades diverse lekar och aktiviteter, det var ett mycket lyckat evenemang. Nu i december kan vi se fram emot Julmys med BiL som blir en sista samling innan alla åker hem över lovet! 

Styrelsen själva har även hunnit ha sin kick in kick out fest där den nya och gamla styrelsen samlades för att äta pizza och ha det kul. De som avgick fick även sina styrelse medaljer och blev avtackade med fina ord från ordförande Andreas. 

Höstmöte
Det har även hunnit vara höstmöte där en ny styrelse valdes ut! För förberedelse inför detta hölls en styrelse-talkshow där alla dåvarande medlemmar fick prata om sina poster för att inspirera till efterföljare. Detta verkade vara lyckat eftersom det kom många och sökte till de olika posterna. I slutet av mötet hade det valts ut en ny majestätisk BiL-styrelse. Ett stort tack till alla er som sökte till posterna, ett tips till er som inte kom med i styrelsen denna gången är att engagera er i NBD som det står om nedanför. 

NBD
Lund kommer även hålla i de Nationella Beteendevetardagarna nästa år!!! Det kommer vara ett prestigefyllt evenemang och en utmärkt möjlighet att träffa beteendevetare från andra delar av landet. Om ni vill vara med att anordna detta evenemang nu när det blivit vår tur att återigen hålla i det borde ni anmäla er HÄR! Vi har ett rykte som vi måste upprätthålla från förra gången vi höll i det. 

Viktiga datum i december:
Tacka ja till kurser för nästa termin: 10/12
Lunchföreläsning: det ska inte vara krångligt att börja jobba! 11/12
Julmys med BiL: 15/12

Svar på gåtan: En gåta.


Nyhetsbrev September

September har kommit och september har gått,
och nya vänner ni förhoppningsvis har fått.
Nu när mörkret börjar komma tidigt,
finns det mycket tid till studieledigt. 

Första månaden på den nya terminen är nu förbi och de allra flesta har börjat komma igång med plugget igen. September månad var fylld med spännande äventyr – framförallt den mycket lyckade nollningen. Jag hoppas att alla nya i BiL trivs med programmet och uppskattar detta nyhetsbrev, det kommer skickas ut ett varje månad!

Utskotten
Så vad har då hänt under september? Det största evenemanget är ju utan tvekan nollningen. Precis som september har även nollningen kommit och gått. Sexmästeriet gick verkligen all in och la ner blod svett och tårar för att skapa en så bra nollning som möjligt, stor eloge till Ebba och Karsten! ❤ Och en bra nollning blev det verkligen. Nu när jag har chansen vill jag också ge en shoutout till våran numera före detta kassör Vilma som också varit inblandad mycket i nollningen och engagerat sig för att hjälpa sexmästarna. 

Finsittningen som markerade nollningens slut var en sjutusan avslutning på hela spektaklet och där annonserades även vinnarna av nollningen – för inget är ju roligt om man inte tävlar – vilket var Lejonen. Nu när så pass lång tid efter nollningens slut har gått har det även börjat skapas vänskapsband mellan de förre detta nollningsgrupperna. Jag har inga tvivel på att de nya ettorna verkligen kommer hjälpa BiL utvecklas ännu mer och ser fram emot det kommande året. 

Då detta nyhetsbrevet skickas ut lite sent – okej mycket sent – kommer ni snart att få ytterligare ett i er inkorg gällande oktober månad. Ha det underbart tills dess så ses vi snart igen! 

Julia Eriksson, sekreterare och informationsansvarig  


Nyhetsbrev maj

Maj har kommit och maj har gått,
och sommar vi äntligen har fått.
Men vi får ingen tid för rast och vila,
Då jobb tar över och helgerna fylls av tequila.

Ännu en månad är nu förbi och detta kommer bli mitt sista nyhetsbrev för denna terminen. Jag vill ta detta tillfälle till att önska alla de som går ut programmet lycka till på sina nya äventyr. Hoppas att ni har haft en bra tid på programmet. Ni kommer för alltid att ha en vän i BiL!

Utskotten
Under maj hann vi med massvis med aktiviteter! Idrottsutskottet bjöd till Skånes klätterklubb där man fick prova på bouldering som är klättring utan rep men inte på allt för höga höjder och mjuka golv. Det var ett lyckat evenemang där det tog lite mer än 10 minuter innan Davids axel gick ur led! Idrottsutskottet anordnade även ett idrottshäng tillsammans med PiL och Kuf som blev lyckat. Vädret var fint och det kom massor med fina människor från de olika föreningarna. Förhoppningsvis blir det fler samarbeten i framtiden!

Tillsammans med sexmästeriet hanns det även med ett Beachparty. Trots att vädret kanske inte var på sin topp kompenserades detta med trevligt sällskap med goa BiLare. Det var även några våghalsar som valde att bada vilket såg oerhört kallt ut… Förutom allt detta så har sexmästarna haft fullt upp med att planera nollningen. Faddrarna har haft sitt första informationsmöte och grupperna är nu satta. Det är med spänning som både sexmästare och faddrar ser fram emot hösten då nollningen äntligen drar igång efter all planering!!

Kvalité och karriärsutskottet har även de hunnit med ett evenemang, CV-workshop tillsammans med PM (Per-Markus). Där fick man lära sig att man har gjort fel i alla år. När workshopen var slut gick man därifrån lite visare än förut.

10 års jubileum
Det beteendevetenskapliga programmet hade även sitt 10 års jubileum! På dagen var det firande på Eden där lärare, alumner och både föredetta och aktiva bilare delade med sig av sin tid på programmet och i BiL. Bland annat pratade BiL’s ordförande om föreningen. På kvällen var det till en magisk bal på AF-borgen med mycket sång och dans. Bland annat bjöd BiL’s egna kör på sång! Det hölls även tal från programansvarig som pratade om programmets resa från början till hur det ser ut idag. Efter sittningen var det ett liveband som spelade med BiL’s före detta sexmästare Markus som trummis. Jag, tillsammans med många andra som var på balen, ser fram emot nästa jubileum då vi som går programmet nu får komma tillbaka som alumner!

Julia Eriksson, sekreterare och informationsansvarig  


Nyhetsbrev april

April har kommit och april har gått,
men ingen sommar vi har fått.
Med kalla vindar och blöta tår,
ser vi fram emot slutet på detta läsår!

Hej på er alla fina! Jag hoppas att ni mår bra och att alla pluggar hårt så här sista månaden innan sommarlovet. Igår hade styrelsen utbildning tillsammans med Per-Markus – även kallad PM – och vi har nu fullt med idéer på hur vi kan förbättra och utveckla vår fina förening. Efter det höll PM även i en CV-workshop där vi fick lära oss att våra cv:n ser helt fel ut… Bara till att göra om och göra rätt med våra nya kunskaper.

Utskotten
Kvalité och karriär hade den 25/4 Mingle with a (behavioural) Pro där vi studenter fick prata med alumner om vad de jobbar med nu och dra inspiration från dem. Det var ett lyckat evenemang som (förhoppningsvis)kan komma att bli en framtida tradition!

Sexmästeriet har fullt upp med att planera nollningen till hösten om ni inte redan anmält er som faddrar som föreslår jag att ni gör det nu!! Temat är fortfarande hemligt men jag kan säga att det kommer bli ett äventyr ni sent kommer glömma. För att anmäla er som fadder klicka HÄR!

För att säga hejdå till alla innan sommaren anordnar sexmästeriet även ett Beach party tillsammans med idrottsutskottet med gott häng, roliga lekar och fint väder på schemat. Om ni har missat det har de även gått ut med Klättra med BiL som ska äga rum den 14 Maj. Ett evenemang som kommer nå höga höjder på rolighetsfaktorn så missa inte att anmäla er till det också – klicka HÄR för att anmäla dig kostnad 50 kr!

10-års Jubileet
Jubileet närmar sig med stora steg och för att citera balgeneralen Nora Björn så står vi snart  “finklädda i vårsolen och fotas framför fontänen, dricker bubbel och dansar tillsammans på AF-borgen! 🥂”. Anmälan stängdesigår och jag hoppas att alla fick en chans att anmäla sig, det är inte varje år ens program fyller 10!

Datum
Klättra med BiL 14/5 – sista betalningsdagen 11/5
Jubileet 18-19/5

greetings
– The Truman show – 1998

Julia Eriksson, sekreterare och informationsansvarig  


Nyhetsbrevet Mars

Mars har kommit och mars har gått,
men inget nyhetsbrev ni har fått.
Nu bestämmer jag hur nyhetsbreven ska bli,
och Philip alltid ett minne kommer att förbli.

Godmorgon, godmiddag eller godkväll beroende på när du läser detta allra första nyhetsbrev från mig – Julia Elisabeth Eriksson! Hoppas alla har haft en förträfflig Mars månad och en bra start på April. Under årsmötets gång var det många poster som byttes ut och det rådde blandade känslor i lokalen. Elin Blom var en av många som hade svårt att släppa taget om sin post, men när ljudet av klubban mot bänken signalerade mötet avslutat satte den även markören för slutet av den gamla styrelsen och födelsen av den nya.

Ett sätt att få ut det mesta av livet är att betrakta det som ett äventyr.

– William Feather

Utskotten

Kvalité och karriär bjöd på en undervisande Talkshow som informerade alla nyfikna om de lediga posterna inför årsmötet samt om den kommande 10-års jubileet och de nu passerade NB-dagarna. Den 25/4 är det även dags för Mingle with a (behavioural) Pro och se hur alumner tycker det är ute i arbetslivet.

Sexmästeriet bjöd på en förbaskat mysig After-school på Hallands Nation med bra pizza och ännu bättre sällskap! (Åh ja, jag vet att det var cheezy 😉 ) Förutom det bjöds det även på ett samarbete mellan Sexmästeriet och Idrottsutskottet som bjöd in till en kväll med Professor Pong där det fanns möjlighet till en rad olika aktiviteter! Rundpingisen höll på tills man själv blev snurrig.

Kårmästerskapet står även runt hörnet och snart är det dags att visa alla vilken som är den bästa kåren. Anmälan till den har redan gått ut och alla som inte anmält sig till att delta har möjligheten att agera hejarklack istället.

Nationella beteendevetardagarna

Sista helgen i Mars hölls NBD uppe i Västerås och oj, oj, oj så kul det var! Efter två dagar av intressanta och lärorika föreläsningar bjöd Beware på en hejdundrande maskeradbal. Som spex bjöd BiL på en oerhört vacker nolledans och ägde scenen!  

10-års Jubileet

Om någon mot förmodan har missat det så är länken med anmälan till beteendevetenskapliga programmets 10-årsjubileum ute nu. Sist jag hörde var många biljetter sålda men än finns några kvar. Sista datumet att anmäla sig är den 17/4 eller tills biljetterna tagit slut. Så är du en av dem som ännu inte anmält dig så gör det nu, det blir ett jubileum du aldrig kommer att glömma! Klicka HÄR för att anmäla dig.

Datum
25/4 – Mingle with a (behavioural) Pro
17/4 – Sista dagen att anmäla sig till jubileet
24/4 – Kårmästerskapet

Sist men inte minst vill jag avsluta med ännu ett lärorikt citat.

Valen simmar hela dagarna och äter bara fisk, och den är tjock som f-n!
Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever max 5 år.
Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte och lever i 150 år.
Så slappna av och njut av livet 

– okänd

Julia Eriksson, sekreterare och informationsansvarig