Ny i Lund

Är du en framtida student på det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet i Lund? Det är inte helt enkelt att ha koll på allt vad det innebär. Därför har vi i BiL gjort en sammanfattning av det viktigaste du behöver veta inför din första tid i Lund.

Om du som novisch har hittat hit passar vi på att informera om att BiL är namnet på vår programförening, men allt vad det innebär finns det att läsa om under fliken “Vad är Bil?”. Det enda ni behöver veta just nu är att det är Sexmästeriet som håller i nollningen och ska ge er den bästa möjliga starten på er studietid.

Vi vill inte avslöja allt för mycket gällande nollningen men tänkte erbjuda lite tips om sådant som kan vara bra att tänka på inför terminsstarten. Besök gärna vår Instagram/Facebook-sida under sommaren för att få en liten introduktion av alla som kommer vara med som faddrar. Mer information kommer komma under nollningsveckorna men här är som sagt lite saker att tänka på inför starten!

Boende

Boende är något som oroar många nyblivna studenter så vi vill bidra med lite tips om hur man kan lösa boende i Lund och kom ihåg – det löser sig alltid! Det finns en rad utav olika ställen att söka boende på.

  • När du har blivit antagen till Lunds universitet kan du ställa dig i AF-bostäders bostadskö och som novisch har du även möjlighet att vara med i deras novischlottning, läs mer på www.afbostader.se
  • Kolla även in de olika nationernas hemsida för att se kring möjligheterna kring boende hos dem.
  • Övriga sidor att söka boende:

Studentlund

För att kunna gå med i en nation och ta del av allt roligt som händer behöver du bli medlem i Studentlund. Detta blir du genom att gå in på deras hemsida, anmäla dig och betala terminsavgiften. Genom detta får du även hem ett studentkort som tillsammans med din legitimation ger dig tillträde till allt roligt som nationer och kårerna anordnar. Du kan även ladda ner appen ”Studentkortet” där du då har tillgång till ditt studentkort i mobilen. I appen ”Studentlund” kan du ta del av allt ifrån information om nationer, kårer och akademiska föreningen till en kalender över evenemang som anordnas. Det är bra att göra detta så tidigt som möjligt för att kunna ta del av vad allt nollningen har att erbjuda från start!

Kurslitteratur

Information om kurslitteratur hittar du på beteendevetenskapliga programmets hemsida. Det är alltid bra att ha den upplaga som står i listan, men inte alltid nödvändigt. Ofta är det inga stora skillnader mellan de olika upplagorna, men en risk är att sidhänvisningarna inte stämmer överens med föreläsarens anvisningar i en annan upplaga än den som angivits.

Så hur får man tag på litteraturen? Självklart går det alltid att köpa ny litteratur, men det går ofta att köpa begagnat till ett bättre pris. Detta går dels att göra genom att ta hjälp av BiL, många studenter i andra årskullar är sugna på att bli av med sin kurslitteratur som kanske bara ligger och dammar i bokhyllan. För detta ändamål finns en Köp- & Säljgrupp på Facebook, vilken ni kommer att få mer information om och tillgång till vid terminsstart. Ett annat bra alternativ för begagnad kurslitteratur är Campusbokhandeln som säljer och köper kurslitteratur. Du kan självklart även låna böckerna på biblioteket men ska då vara medveten om att det är många som är ute efter ett begränsat antal upplagor vid samma tid.

Hoppas informationen var hjälpsam!

För mer information om allt vad studentlivet i Lund kan innebära kan du med fördel besöka en hemsida skapad av några extra hjälpsamma beteendevetarstudenter, klicka HÄR för att komma till den!

Har ni några frågor redan nu om introduktionen, föreningen eller studentlivet i Lund i stort så tveka inte på att höra av er till någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns HÄR

Vi ser fram emot att få träffa Er!

/Styrelsen