Nollning 2018

Den 29:e Augusti drar årets nollning igång och som vi har väntat!

Om du som nolla nu har hittat hit passar jag på att informera om att BiL är namnet på vår programförening, men allt sånt kul kommer ni lära er inom sinom tid. Det enda ni behöver veta just nu är att det är vårt Sexmästeri som håller i nollningen och ska ge er den bästa möjliga start på er studietid.

Vi vill inte avslöja allt för mycket gällande nollningen men tänkte sno tips och info från förra årets inlägg då det var uppskattat. Besök gärna vår instagram/facebook-sida för att få en liten introduktion av alla som kommer vara med som faddrar. Mer information kommer komma under nollningsveckorna men här är lite saker att tänka på inför starten!

Boende

Boende är något som oroar många nyblivna studenter så vi vill bidra med lite tips om hur man kan lösa boende i Lund och kom ihåg – det löser sig alltid! Det finns en rad utav olika ställen att söka boende på.

  • När du har blivit antagen till Lunds universitet kan du ställa dig i AF-bostäders bostadskö och som novisch har du även möjlighet att vara med i deras novischlottning, läs mer på www.afbostader.se
  • Kolla även in de olika nationernas hemsida för att se kring möjligheterna kring boende hos dem.
  • Övriga sidor att söka boende:

Studentlund

För att kunna gå med i en nation och ta del av allt roligt som händer behöver du bli medlem i studentlund. Detta blir du genom att gå in på http://www.studentlund.se, anmäla dig och betala terminsavgiften. Genom detta får du även hem ett studentkort som tillsammans med din legitimation ger dig tillträde till allt roligt som nationer och kårerna anordnar. Du kan även ladda ner appen ”Studentkortet” där du då har tillgång till ditt studentkort i mobilen. I appen ”Studentlund” kan du ta del av allt ifrån information om nationer, kårer och akademiska föreningen till en kalender över evenemang som anordnas. Det är bra att göra detta så tidigt som möjligt för att kunna ta del av vad allt nollningen har att erbjuda från start!

Kurslitteratur

Information om kurslitteratur hittar du på beteendevetenskapliga programmets hemsida. Det är alltid bra att ha den upplaga som står i listan, men inte alltid nödvändigt. Ofta är det inga stora skillnader mellan de olika upplagorna, men en risk är att sidhänvisningarna inte stämmer överens med föreläsarens anvisningar i en annan upplaga än den som angivits.

Så hur får man tag på litteraturen? Självklart går det alltid att köpa ny litteratur, men det går ofta att köpa begagnat till ett bättre pris. Detta går dels att göra genom att delta på bokförsäljningen som BiL:s kommunikationsutskott anordnar i samband med skolstarten. Man kan också personligen kontakta studenter som läst kursen innan för att se om dessa har böcker som de vill sälja. Ett annat bra alternativ för begagnad kurslitteratur är campusbokhandeln som säljer och köper kurslitteratur. Man kan självklart även låna böckerna på biblioteket men man ska då vara medveten om att det är många som är ute efter ett begränsat antal upplagor vid samma tid.

Hoppas informationen var hjälpsam!

Mer information om nollningen (anmälan m.m) kommer komma så snart som det är möjligt. Då kommer alla antagna få ett välkomstbrev från våra fantastiska sexmästare som kommer att hålla i nollningen, Sofia Fredholm och Markus Nordbring!

Har ni några frågor redan nu om introduktionen, föreningen eller studentlivet i Lund i stort så tveka inte på att höra av er till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns under “om” -> “styrelsen”.

Vi ser fram emot att få träffa Er! /Styrelsen

29497382_2377460772279552_4680538610875139842_n

Advertisements