Nollning 2017

Den 23:e Augusti drar årets nollning igång, woho!

Vi i BiL är extremt taggade för 3 roliga veckor med våra nya medlemmar och planeringen är nu i full gång!

Vi vill inte avslöja allt för mycket men tänkte ge er lite tips och info för att försöka stilla den nervositet många känner inför terminstarten. Mer information kommer komma under nollningsveckorna men här är lite saker att tänka på inför starten!

Boende

Boende är något som oroar många nyblivna studenter så vi vill bidra med lite tips om hur man kan lösa boende i Lund och kom ihåg – det löser sig alltid! Det finns en rad utav olika ställen att söka boende på.

  • När du har blivit antagen till Lunds universitet kan du ställa dig i AF-bostäders bostadskö och som novisch har du även möjlighet att vara med i deras novischlottning, läs mer på www.afbostader.se
  • Kolla även in de olika nationernas hemsida för att se kring möjlighterna kring boende hos dem.
  • Övriga sidor att söka boende:

Studentlund

För att kunna gå med i en nation och ta del av allt roligt som händer behöver du bli medlem i studentlund. Detta blir du genom att gå in på http://www.studentlund.se, anmäla dig och betala terminsavgiften. Genom detta får du även hem ett studentkort som tillsammans med din legitimation ger dig tillträde till allt roligt som nationer och kårerna anordnar. Du kan även ladda ner appen ”Studentkortet” där du då har tillgång till ditt studentkort i mobilen. I appen ”Studentlund” kan du ta del av allt ifrån information om nationer, kårer och akademiska föreningen till en kalender över evenemang som anordnas. Det är bra att göra detta så tidigt som möjligt för att kunna tadel av vad allt nollnigen har att erbjuda från start!

Kurslitteratur

Information om kurslitteratur hittar du på beteendevetenskapliga programmets hemsida. Det är alltid bra att ha den upplaga som står i listan, men inte alltid nödvändigt. Ofta är det inga stora skillnader mellan de olika upplagorna, men en risk är att sidhänvisningarna inte stämmer överens med föreläsarens anvisningar i en annan upplaga än den som angivits.

Så hur får man tag på litteraturen? Självklart går det alltid att köpa ny litteratur, men det går ofta att köpa begagnat till ett bättre pris. Detta går dels att göra genom att delta på bokförsäljningen som BiL:s kommunikationsutskott anordnar i samband med skolstarten. Man kan också personligen kontakta studenter som läst kursen innan för att se om dessa har böcker som de vill sälja. Ett annat bra alternativ för begagnad kurslitteratur är campusbokhandeln som säljer och köper kurslitteratur. Man kan självklart även låna böckerna på biblioteket men man ska då vara medveten om att det är många som är ute efter ett begränsat antal upplagor vid samma tid.

Hoppas informationen var hjälpsam!

Mer information om nollningen (anmälan m.m) kommer komma efter antagningen till programmet. Då kommer alla antagna få ett välkomstbrev från våra fantastiska sexmästare som kommer att hålla i nollningen, Samuel Yngvesson och Sofia Henriks!

Har ni några frågor redan nu om introduktionen, föreningen eller studentlivet i Lund i stort så tveka inte på att höra av er till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns under “om” -> “styrelsen”.

Vi ser fram emot att få träffa Er! /Styrelsen

17352894_10208568338354952_1083038719_n.jpg

Advertisements